Verkooptip: Investeer écht in verduurzaming



Verkooptip: Investeer écht in verduurzaming
26 jun. 2023·
Leestijd:

Verkooptip: Investeer écht in verduurzaming

Koop jij liever een huis met energielabel A of een huis met energielabel G? Wij kunnen het antwoord wel raden. Het energielabel is één van de belangrijkste aspecten waar huizenkopers naar kijken. Is het nodig om te investeren in verduurzaming als jij jouw huis in de verkoop gaat zetten of koopt men nog wel huizen met een laag energielabel?

Huizen met een laag energielabel steeds moeilijker te verkopen

Het zal vast niemand ontgaan zijn, maar de energie- en gasprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit heeft invloed op de woningmarkt. Men kiest liever voor een woning waarin de energieprijzen het minste zijn. Ze zijn ook bereidt hier meer voor te betalen.

Een woning met energielabel A leverde eind 2022 7% meer op dan een woning met energielabel F. Eind 2022 was dit verschil slechts 2%.

Dat een woning met energielabel A meer geld oplevert is niet het enige. Woningen met een hoger energielabel worden ook nog eens sneller verkocht.

Een woning met energielabel A verkoop je gemiddeld in 25 dagen. Wil jij een woning met energielabel F verkopen, dan kan je ervan uitgaan dat jouw huis gemiddeld 28 dagen te koop staat. Een huis met energielabel G heeft gemiddeld 30 dagen nodig (dit zijn gemiddeldes, het kan zijn dat jouw woning sneller of minder snel wordt verkocht).

Genoeg reden om te starten aan de verduurzaming van jouw huis!

Wil jij jouw huis zo snel mogelijk en voor de beste prijs verkopen? Dan weet je wat je te doen staat. Naast dat verduurzaming jou uiteindelijk meer oplevert, is het natuurlijk ook goed voor het klimaat. Maar welke stappen kan je nou zetten om jouw huis te verduurzamen? Wij hebben een aantal dingen voor jou op een rijtje gezet.

Goedkope en makkelijke manieren om te verduurzamen:

  • Tochtstrips: Deze strips kan je tussen deuren en kozijnen plaatsen, zo komt er minder tocht binnen en verlies je niet per ongelijk alle warmte.
  • Tochtafsluiter voor je brievenbus: Ook via je brievenbus kan je veel warmte verliezen. Plaats een tochtafsluiter om dit probleem tegen te gaan.
  • Radiatorfolie: Radiatorfolie breng je aan op de muur achter de radiator of op de radiator zelf. Radiatoren stralen niet alleen warmte uit naar de kamer, maar ook naar de muur. Met radiatorfolie voorkom je dit.
  • Isolerend raamfolie: Raamfolie heeft dezelfde werking als radiatorfolie, maar dan voor op de ramen. Je verliest minder warmte in huis, waardoor je energiekosten lager blijven.

Overige maatregelen om jouw woning te verduurzamen:

  • Dakisolatie: Zorgt ervoor dat je in de winter warmte vasthoudt en dat jouw huis in de zomer koeler is.
  • Douche-wtw: Wtw staat voor warmteterugwinning. Dit zorgt ervoor dat de warmte van wegstromend douchewater gebruikt wordt om het koude water alvast voor te verwarmen.
  • Gevelisolatie: Eenvoudige manier om jouw buitenmuren te isoleren.
  • Hybride waterpomp: Deze warmtepomp verwarmt jouw woning en wordt op de koude dagen geholpen door je cv-ketel. Dit betekent dat je veel minder gas verbruikt.
  • Isolatieglas: Wil je geen raamfolie? Dan is een andere optie om te investeren in isolatieglas. Dit glas houdt de warmte in huis.
  • Vloerisolatie: Zorgt voor minder tocht en vocht in je huis, dit resulteert in een lagere energierekening.
  • Zonneboiler: Met een zonneboiler kun je douchen op zonne-energie
  • Zonnepanelen: Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op door middel van het daglicht.

Het is verstandig om te investeren in het verduurzamen van je huis. Dit zorgt ervoor dat je jouw huis sneller én voor een hogere prijs verkoopt. Met deze tips ben je al een heel eind op weg. Ga jij gelijk aan de slag?

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Sannen B.V.
Kloosterstraat 49
5921 HB Venlo

Back to top