Mijn favorieten


 

De verkoop van jouw woning in 7 stappen


 Stap 1: Vraagprijs bepalen
Een goede prijs voor jouw woning is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt jouw NVM- makelaar bij je thuis om de woning te inspecteren. Hij let dan op de ligging en de technische staat van jouw woning. Ook wil hij financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht van je weten. 


Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. Je kunt daar – indien je dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert hij verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.

Stap 2: Het publiciteitsplan opstellen
Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Sannen bepaalt samen met jou welke verkoopmiddelen zullen worden ingezet om je woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Hiervoor zijn vele mogelijkheden: van online tot een raamposter, van een bord in de tuin tot een advertentie in de regionale media.  Jouw woning wordt ook uitgebreid op funda.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland. Daarnaast word je woning ook op de landelijke website van Woonaccent geplaatst. Woonaccent is onze partner op het gebied van online marketing en zorgt ervoor dat, samen met onze makelaar, jouw woning onder een groot bereik onder de aandacht komt voor potentiële kopers. 

Stap 3: De woning verkoopgereed maken 
Zorg dat je woning er netjes bij staat. Potentiële kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat de tuin er uitnodigend uitziet.

Stap 4: De bezichtiging
Jouw NVM- verkoopmakelaar van Sannen coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met jou en de kandidaat-kopers, stelt jouw makelaar een tijdstip vast. Zelf hoef je niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. 
De bezichtiging biedt de makelaar een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist jouw woning en waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen. Jouw NVM- verkoopmakelaar brengt na de bezichtiging altijd verslag aan jou uit over het resultaat. 

Stap 5: De onderhandelingen 
Voor de onderhandelingen kun je vertrouwen op jouw NVM-verkoopmakelaar. Door zijn ervaring weet hij niet alleen wat jouw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe je er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomt je NVM-verkoopmakelaar dat je (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt hij samen met jou vooraf vast welke 'biedingstactiek' je het best kunt volgen. 

Voor de onderhandelingen kun je vertrouwen op jouw NVM- verkoopmakelaar van Sannen Adviseurs. 
Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopovereenkomst worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen, geen huisvestingsvergunning kan krijgen of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is. 

Naast deze voorwaarden maak je met de koper ook afspraken over de datum van levering en de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting.

Stap 6: De ondertekening van de koopakte
Wanneer jij en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Lees de akte zorgvuldig door en zet pas je handtekening als alles volgens jou juist is weergegeven. 

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.

Stap 7: Naar de notaris
Vervolgens ontvangt de koper via Sannen een koopakte. Na ondertekening gaat deze akte door naar de notaris. De notaris nodigt jou en de koper vervolgens, op de afgesproken datum, uit voor de overdracht.


 

Meer informatie?

Wanneer je nog vragen hebt of een toelichting wilt, kun je natuurlijk altijd binnenlopen of onderstaand formulier invullen. Wij nemen graag de tijd voor jou! 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring