Mijn favorieten

Verkoop zonder opstartkosten!

Wilt u uw woning graag verkopen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek! 

Welke diensten bieden wij u:

- Waardebepaling van de woning: waarbij rekening gehouden wordt met in de omgeving liggende referentiepanden en de onderhoudstoestand van de woning,

- Kadastraal onderzoek: Er worden diverse documenten geraadpleegd via kadaster.nl

- Opstellen van een publiciteitsplan: er wordt geadverteerd in de huiskrant, funda.nl, sannen.nl, jaap.nl, raampresentatie, tv-presentatie in de etalage, social media. Vele sites 'deeplinken' de advertentie, zodat de woningpresentatie op veel andere sites te bekijken is. Op funda.nl krijgt u een prominente plaats!

- Plaatsen van gevelreclame: Er wordt een tuinbord of een driehoeksbord geplaatst bij uw woning.

- Fotopresentatie: Er worden foto's gemaakt van uw woning en deze in de advertenties geplaatst.

- 2D + 3D plattegronden: Er worden door ons plattegronden gemaakt van de woning.

- Samenstellen brochure: wij nemen tijdens bezichtigingen een brochure mee, zodat de potentiele klant nog extra documentatie meekrijgt. Deze brochure bevat de foto's en plattegronden van de woning.

- Woningdossier samenstellen: U kunt via mijnnvm.nl inloggen op uw persoonlijke website met statistieken, werkzaamheden, verslagen en documenten van de woning. Deze website wordt bijgehouden.

- Het houden van bezichtigingen: wij begeleiden de bezichtigingen en lopen samen met de potentiele kopers door de woning. Bij een bezichtiging hoeft u niet aanwezig te zijn en wellicht kan er iets geregeld worden met een sleutel.

- Onderhandelingen: Wij voeren voor u de onderhandeling met de koper. U beslist echter de verkoopprijs.

- Samenstellen van de koopovereenkomst: de koopovereenkomst wordt door ons opgemaakt en gecontroleerd en zorgvuldig samengesteld. Deze overeenkomst wordt ondertekend in het bijzijn van ons.

- Afhandelen van de koop: wij houden contact met de notaris en sturen de koopovereenkomst inclusief de kopie paspoorten en courtagenota naar de notaris en controleren de nieuwe eigendomsakte en de afrekeningsnota die de notaris opmaakt.

- Oplevering van de woning: wij organiseren een eindoplevering ongeveer 1 uur voor de afspraak bij de notaris, om te bepalen of de woning nog eruitziet ten tijde van de koop.

- Advies: mocht u vragen hebben gedurende de verkoop, dan kunt u uiteraard ons kantoor binnen lopen voor advies. Verder laten wij ook ruimte vrij om speciale wensen te stellen.

Voorwaarden:
Bijgevoegd zijn de algemene consumentenvoorwaarden NVM februari 2010.

Een woning verkopen is meer dan een bord in de tuin

U bent toe aan een nieuw huis. Dat betekent dat u uw huidige woning samen met Sannen, uw NVM-makelaar, gaat verkopen. Het verkopen van een huis houdt echter meer in dan alleen een bord in de tuin plaatsen. De verkoop van een woning vereist deskundige hulp op maat, hulp die u feilloos door het verkooptraject loodst. In dit kader kunnen wij u perfect bijstaan!

Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Sannen met u welke verkoopmiddelen zullen worden ingezet om uw woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Hiervoor zijn vele mogelijkheden: van internet tot een raamposter, van een bord in de tuin tot een advertentie in de regionale media.  Uw woning wordt ook uitgebreid op funda.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland. 

De verkoop van uw woning in 7 stappen

Stap 1: Vraagprijs bepalen
Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt uw NVM- makelaar bij u thuis om de woning te inspecteren. Hij let dan op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook wil hij financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht van u weten. 


Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert hij verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.

Stap 2: Het publiciteitsplan opstellen
Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Sannen met u welke verkoopmiddelen zullen worden ingezet om uw woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Hiervoor zijn vele mogelijkheden: van internet tot een raamposter, van een bord in de tuin tot een advertentie in de regionale media.  Uw woning wordt ook uitgebreid op funda.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland. 

Stap 3: De woning verkoopgereed maken 
Zorg dat uw woning er netjes bij staat. Potentiële kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat de tuin er uitnodigend uitziet.

Stap 4: De bezichtiging
Uw NVM- verkoopmakelaar Sannen coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt uw makelaar een tijdstip vast. Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. 
De bezichtiging biedt de makelaar een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist uw woning en waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen. Uw NVM- verkoopmakelaar brengt na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat. 

Stap 5: De onderhandelingen 
Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op uw NVM-verkoopmakelaar. Door zijn ervaring weet hij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomt uw NVM-verkoopmakelaar dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt hij samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen. 

Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op uw NVM- verkoopmakelaar. 
Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopovereenkomst worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen, geen huisvestingsvergunning kan krijgen of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is. 

Naast deze voorwaarden maakt u met de koper ook afspraken over de datum van levering en de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting.

Stap 6: De ondertekening van de koopakte
Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Lees de akte zorgvuldig door en zet pas uw handtekening als alles volgens u juist is weergegeven. 

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.

Stap 7: Naar de notaris
Vervolgens ontvangt de koper via Sannen een koopakte. Na ondertekening gaat deze akte door naar de notaris. De notaris nodigt u en de koper vervolgens, op de afgesproken datum, uit voor de overdracht.

Meer informatie?
Wanneer u nog vragen heeft of een toelichting wilt, kunt u natuurlijk altijd binnenlopen of onderstaand formulier invullen. Wij nemen graag de tijd voor u!


 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring