Mijn favorieten

Verhuur

Verhuur van uw woning
Wilt u uw woning verhuren? Sannen Adviseurs is als organisatie naast de verkoop van woningen ook gespecialiseerd in verhuur van onroerend goed op diverse manieren. 

Wij verzorgen de gehele verhuur van uw huis. Uw huis wordt aangeboden op www.sannen.nl en funda.nl en direct per mail vrijblijvend aangeboden aan potentiële huurders. Alle bezichtigingen met huurders, opname en vóór-/en eind inspectie worden door ons verzorgd.

Alle zorgen uit handen!
 

Verhuur onder de leegstandswet
Staat uw woning in de verkoop maar er is nog geen koper voor het huis? Dan is het ook mogelijk uw woning tijdelijk te verhuren onder de leegstandswet. Middels het NVM Verhuurplatform kunnen wij de woning tijdelijk verhuren volgens de leegstandswet. Wij kunnen op eenvoudige wijze een vergunning bij de gemeente aanvragen, toestemming van de bank aanvragen en voor de verdere juridische afwikkeling zorg dragen. Het grote voordeel voor de verhuurder is dat de huurder middels de leegstandswet aanzienlijk minder huurrechten opbouwt. Het is dus mogelijk om de woning op een veilige wijze te verhuren en tevens te koop aan te bieden zodat de eventuele dubbele lasten gedekt kunnen worden. Er blijft op deze manier een reële mogelijkheid bestaan dat de woning op termijn wordt verkocht.
 

Kredietcheck

De kredietcheck bestaat uit 3 onderdelen:

- ID-verificatie: alle typen identiteitsbewijzen (zowel uit Nederland als uit het buitenland) worden gecontroleerd op echtheid, vermist en gestolen; 
- Creditcheck: informatie uit openbare bronnen over o.a. incasso, onroerend goed, telefoon, bedrijf, curatele en verhuizingen'
- Specifieke woonvragen: op basis van een aantal harde (controleerbare) en zachte (dossieropbouw) vragen worden mogelijke risicofactoren nagegaan.

Na 10 minuten verwerkingstijd verschijnt het advies in de vorm van een stoplicht. Bij een groen stoplicht zijn de resultaten akkoord en bij een rood stoplicht wordt een no-go geadviseerd. Bij een oranje stoplicht is nader onderzoek noodzakelijk. Kortom toch weer een extra zekerheid.

Risico's
Als makelaar lopen wij het risico zaken te doen met personen die achteraf niet betalen, geld witwassen of op het randje van een faillissement naar de schuldsanering wankelen. 

Bij verhuur krijgen wij steeds vaker te maken met huurders die over valse legitimatiebewijzen beschikken en beloftes doen die ze niet nakomen. Verhuurders lopen daarmee het risico om in aanraking te komen met illegale bewoning of hennepteelt. 

Een woning verhuren in 4 stappen

Stap 1:
Samen met de ons bespreekt u de woning die u wilt verhuren. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en u geeft aan welke eisen u stelt aan de potentiële huurder. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verhuren.

Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. Wij zijn als geen ander op de hoogte van de markt en kan dan ook voor u een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen.

Stap 2:
De gegevens van uw pand zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is gekeken naar de eisen die u stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan worden geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen. 

De bezichtiging biedt ons een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist uw woning. En waar aanvullende vragen liggen.

Stap 3:
Er wordt zorgvuldig gekeken naar uw eisen en wensen, want u neemt uiteindelijk de beslissing of u in zee gaat met de huurder. Uw toekomstige huurder wordt gescreend op kredietwaardigheid, identiteit, enz, enz.

Besluit u de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder uw woning te accepteren? Dan is uw NVM-makelaar onmisbaar. 

Hij controleert samen met de kandidaat-huurder de woning en stelt een inspectierapport op. Zo hebt u beiden meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Gaat de kandidaat-huurder akkoord, dan wordt een lijst opgesteld met over te nemen zaken. Bijvoorbeeld een vloer of gordijnrails. Wij kunnen u hier in ondersteunen.

Stap 4:
Voor huurovereenkomsten gebruiken we over het algemeen het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen. 

Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door ons uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.

Mocht u vragen hebben of graag een afspraak willen inplannen? Vul onderstaand formulier in en een van onze medewerkers neemt z.s.m. contact met u op.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring